Crypto’s kopen, beheren en uitgeven, hoe doe je dat?

Crypto’s kopen, beheren en uitgeven, hoe doe je dat?

Als je nog een leek bent op het gebied van cryptocurrency’s dan ben je niet de enige. Er zijn voldoende mensen die graag digitale valuta’s aan zouden willen schaffen, maar die niet weten waar te beginnen. Er is een grote hoeveelheid informatie aanwezig en daarbij zijn er een aantal meningen die verschillen. Het is altijd het beste om te beginnen bij de basis.

Hoe koop je crypto’s?

Crypto’s zijn digitale valuta’s waar geen briefjes en munten van bestaan. Er is wel een koers en een waarde. Cryptocurrency’s koop je bij een digitaal wisselkantoor. Bitvavo is dan een goede keuze, want zij accepteren euro’s.

Het is altijd verstandig om eerst wat onderzoek te doen naar de verschillende crypto’s die worden geaccepteerd bij de winkels en websites waar jij ze voor wilt gebruiken. Heb je je crypto’s gekocht, dan komen ze in je wallet terecht.

Crypto’s beheren met een wallet

Je wallet, zoals de naam al aangeeft, is je digitale portemonnee. Hiermee kun je transacties uitvoeren, dus je kunt geld ontvangen en betalen. Vaak kun je je wallet via een app besturen en dat is handig, want er wordt veel gebruik gemaakt van QR codes.

De ontvanger stuurt jou een QR code, jij scant deze en je transactie wordt razendsnel verwerkt. Met je wallet kun je kopen en verkopen, kun je vervangen en uitgeven. Het is ook mogelijk om je crypto’s weer op je bankrekening te zetten.

Wat kun je nog meer?

Je kunt je crypto’s gebruiken om veilige betalingen mee te doen, maar daar houdt het niet bij op. Er zijn veel mensen die handelen in cryptocurrency’s. Er valt dan veel geld te verdienen, maar de markt is erg instabiel. De waarde van een bepaalde munt kan in een uur aanzienlijk veranderen. Je kunt je crypto’s ook investeren en ze een aantal jaren wegleggen.

De koers van veel digitale valuta heeft de afgelopen tijd een stijgende lijn laten zien.

Bron: Bitvavo

Plaats een reactie