Bitcoin Cash als alternatief voor de Bitcoin

Bitcoin Cash als alternatief voor de Bitcoin

Eens in de zoveel tijd ontstaat er een afsplitsing. Dit gebeurt als er een hard fork wordt uitgevoerd, waarbij de regels te veel versoepeld worden en mensen zich hier niet in kunnen vinden. Van hieruit is Bitcoin Cash ontstaan. Hoewel de koers sterk fluctueert, heb je bij Bitvavo wel de mogelijkheid om een investering te doen in deze cryptovaluta.

Het is hierbij wel aan te raden om eerst meer achtergrondinformatie te lezen voordat je aan de slag gaat met deze variant van de Bitcoin.

Afsplitsing dankzij een meningsverschil over het protocol

Bitcoin Cash is ontstaan na een langlopend meningsverschil over de verandering van het protocol van Bitcoin. Volgens de voorstanders was de vergroting van de blokken tot 32MB te veel van het goede, waardoor er te veel transacties per seconde uitgevoerd konden worden.

De initiatiefnemers zagen deze nieuwe variant echter als de originele variant van de cryptocurrency. Het overbrengen van deze boodschap gebeurde op een unieke manier. Er werden veel middelen ingezet om mensen op te lichten, te manipuleren en zwart te maken, waardoor het eerder op een machtsgreep leek dan dat er daadwerkelijk gestreefd werd naar het herstellen van het origineel.

Een goed moment om in te stappen bij de Bitcoin Cash

Dit heeft ook als gevolg dat de waarde van de Bitcoin Cash de laatste tijd sterk gedaald was. Veel mensen hadden dankzij de manipulaties geen interesse meer in deze cryptocurrency. Echter lijkt er nu weer een opmars te komen, waardoor een investering in deze coin jou weer wat geld op kan leveren.

Daarbij is ook de instap vrij toegankelijk. Door de daling is de valuta immers vele malen goedkoper geworden en dit maakt het een goede valuta voor beginnende investeerders. Wanneer je nog niet zoveel geld kwijt wilt zijn aan de digitale valuta, kun je dus het beste beginnen met deze variant van de Bitcoin, om daarna over te stappen op de grote cryptocurrency. Dit kun je regelen via Bitvavo.

Plaats een reactie